Hírek

Közlemény

A koronavírus okozta fertőzések terjedése miatti többletfeladatok intézése óriási terhet ró a Magyar Konzuli Szolgálatra. Ezért Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma azt a döntést hozta, hogy a konzulátusok által nyújtott szolgáltatások körét csökkenteni kell, hogy a Magyarországon ezzel foglalkozó munkatársak a továbbiakban a válsághelyzet kezelésén dolgozhassanak.
Tovább

Gimnáziumi képzési lehetőség

A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Diákotthona a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával új, angol-magyar két tanítási nyelvű 5 évfolyamos gimnáziumi képzést hirdet meg a 2020/2021-es tanévre a diaszpórában élő magyar származású, magyar gyökerekkel rendelkező, 8. osztályt végzett 14-15 éves diákok számára.
Tovább

Pályázati felhívás

Magyar nyelvi és magyarságismereti Magyar nyelvi és hungarológiai, valamint Műfordító (Szépirodalmi művek interkulturális interpretációja) képzésekre.
Tovább

TÜNDÉRSZÓ MESEÍRÓ PÁLYÁZAT

A székesfehérvári Gárdonyi Géza Művelődési Ház és Könyvtár Egyesület XI. alkalommal hirdeti meg határok nélküli meseíró pályázatát. A pályázatra a világ bármely országában élő 8–15 éves gyermekek magyar nyelven írott meséit várjuk e-mailben, csatolt Microsoft Word dokumentumban, vagy postai úton 4 példányban, 2020. március 13-ig. A pályázatra a 2005. január 1-je és 2011. december 31-e között született gyermekek meséit fogadjuk.
Tovább

Magyar Film Fesztivál

Christchurchben 2019. október 13-17 között a Hollywood Moziban Wellingtonban 2019. október 21-25 között a Roxy Moziban
Tovább