Hírek

Európai Parlamenti Választás – Levélszavazásról szóló tájékoztató

A Nemzeti Választási Iroda elnökének 2/2019. (III. 11.) NVI utasítása a szavazási levélcsomag személyes átvételére rendelkezésre álló időszak megállapításáról


2019. május 13. és május 24. között

munkanapokon 9 órától 16 óráig

Tovább

Balassi Nyári Egyetem 2019

Magyarország kormánya az elmúlt évekhez hasonlóan 2019-ben is meghirdeti a nyugati diaszpóra magyar származású fiataljai, illetve a magyar kultúra és Magyarország iránt érdeklődő nem magyar származású, külföldi állampolgárok számára a Balassi Nyári Egyetemre szóló nagysikerű ösztöndíjprogramot, melyre az idén 2019. július 22 és augusztus 16 között kerül sor.
Tovább

Pályázati felhívás a diaszpóra szervezetek részére

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a diaszpórában élő magyarság szervezetei és a diaszpórában található, magyar nyelvű oktatást végző szervezetek számára
Tovább

Pályázati Felhívás

A Rákóczi Szövetség – a Magyar Diaszpóra Tanács megfogalmazott kérése alapján, a Magyar Kormány támogatásával – 2019 folyamán a „DIASZPÓRA PROGRAM” keretében lehetőséget teremt magyarországi tanulmányúton való részvételre akár 1000 diaszpórában élő 10 és 29 év közötti magyar fiatal számára immár harmadik alkalommal.
Tovább

Külföldön is igénybe vehető családtámogatási formák 2018. január 1-től

2018. január 1-től a Magyarország területén kívül született és élő gyermekek után is igényelhető a családtámogatási ellátási formák közül az anyasági támogatás, valamint a fiatalok életkezdési támogatása („Babakötvény”, Start számla).
Tovább