Hírek

Felhívás

Az új-zélandi kormány március 25-én éjféltől a 4. fokozatra emeli a koronavírus elleni védekezés szintjét és ezzel együtt bevezeti a szükségállapotot. Ennek keretén belül négy hét időtartamban csak az élelmiszerüzletek és a gyógyszertárak. lesznek nyitva, rendkívül korlátozott lesz a tömegközlekedés és a távolsági közlekedés, és mindenkit helyben maradásra köteleznek, amelyet a rendőrség és a katonaság ellenőriz.
Tovább

Tájékoztatás

A koronavírus járvány által okozott közlekedési korlátozások miatt Új-Zélandon és a csendes óceáni szigetállamokban rekedt magyar állampolgároknak az alábbi éjjel-nappal elérhető telefonszámon nyújtunk tájékoztatást. +64274349652
Tovább

Közlemény

A koronavírus okozta fertőzések terjedése miatti többletfeladatok intézése óriási terhet ró a Magyar Konzuli Szolgálatra. Ezért Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériuma azt a döntést hozta, hogy a konzulátusok által nyújtott szolgáltatások körét csökkenteni kell, hogy a Magyarországon ezzel foglalkozó munkatársak a továbbiakban a válsághelyzet kezelésén dolgozhassanak.
Tovább

Gimnáziumi képzési lehetőség

A Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Diákotthona a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárságának támogatásával új, angol-magyar két tanítási nyelvű 5 évfolyamos gimnáziumi képzést hirdet meg a 2020/2021-es tanévre a diaszpórában élő magyar származású, magyar gyökerekkel rendelkező, 8. osztályt végzett 14-15 éves diákok számára.
Tovább

Pályázati felhívás

Magyar nyelvi és magyarságismereti Magyar nyelvi és hungarológiai, valamint Műfordító (Szépirodalmi művek interkulturális interpretációja) képzésekre.
Tovább