2021. december 1-től az utazási partnerországokból érkező, a védőoltás mindkét dózisát felvett utazók előzetes regisztráció nélkül beutazhatnak a Fidzsi-szigetekre

A Fidzsi-szigetekre történő beutazás feltételei az alábbiak

Az utazást megelőzően

  1.  Negatív RT-PCR teszt: Minden 12. életévét betöltött utazónak az országba történő belépéskor negatív RT-PCR teszt eredményt kell bemutatnia. A teszt elvégzésének és az utazás megkezdésének időpontja között maximum 72 óra különbség engedélyezett.  Annak az utazónak, akinek a Covid-19 tesztje a Fidzsi-szigetekre történő utazást megelőző 90 napon belül pozitív lett igazolnia kell, hogy a kiindulási országban előírt karantén időszakot letöltötte, vagy arra vonatkozó orvosi igazolással kell rendelkeznie, hogy utazásra alkalmas egészségi állapotban van.

2.  Az oltottság igazolása: Minden utazónak rendelkeznie kell angol nyelvű, oltottságot igazoló dokumentummal. Ez alól csak a 18 évnél fiatalabb gyermekek jelentenek kivételt abban az esetben, hogyha beoltott szülő vagy gyám kíséretében utaznak.  

3. A védőoltás második dózisának felvételére minimum 14 nappal a Fidzsi-szigetekre történő utazás megkezdésének napja előtt sor kell, hogy kerüljön. A Fidzsi-szigetek jelenleg az AstraZeneca, a Pfizer, a Moderna és a Johnson and Johnson Covid-19 elleni vakcináit ismeri el.

4. Előre lefoglalt és kifizetett CFC szálláshely: A Fidzsi-szigetekre történő megérkezést követően az utazónak az első három éjszakát előre lefoglalt és kifizetett Care Fiji Commitment (CFC) tanúsítvánnyal rendelkező szálláshelyen kell eltöltenie. A foglalásnak tartalmaznia kell a CFC-tanúsítvánnyal rendelkező transzfert is a repülőtérről a szálláshelyre. A CFC szálláshelyek listája az alábbi linken érhető el: https://www.fiji.travel/covid-19/safer-than-ever

5. Az utazóknak a Fidzsi-szigetekre történő megérkezést megelőzően minimum 10 napot egy utazási partnerországban kell eltöltenie.

6. Az utazónak rendelkeznie kell egy esetleges Covid-19 fertőzést és annak szövődményeinek kezelését is magába foglaló nemzetközi utasbiztosítással.

Fidzsi-szigetek utazási partnerei

Ausztrália, Ausztria, Belgium, Kanada, Chile, Cook-szigetek, Ciprus, Cseh Köztársaság, Dánia, Mikronéziai Szövetségi Államok, Finnország, Franciaország, Francia Polinézia, Görögország, Írország, Olaszország, Japán, Kiribati, Luxemburg, Málta, Marshall-szigetek, Nauru , Új-Kaledónia, Új-Zéland, Palau, Portugália, Katar, Koreai Köztársaság, Szamoa, Szingapúr, Salamon-szigetek, Spanyolország, Svédország, Svájc, Tonga, Tuvalu, Egyesült Arab Emírségek, Nagy-Britannia és Észak-Írország Egyesült Királysága, Egyesült Államok, Vanuatu, Wallis és Futuna.

Magyarország jelenleg nem tartozik az utazási partnerországok közé!

Fidzsi-szigeteken történő tartózkodás során

  1. A Fidzsi-szigetekre történő megérkezést követően az utazónak le kell töltenie a Fidzsi-szigetek kapcsolatkövető mobilalkalmazását a careFIJI appot, és tartózkodása alatt folyamatosan bekapcsolva kell tartania a mobiltelefonja Bluetooth alkalmazását.

2.  Az utazónak az országba történő megérkezést követően az első 3 éjszakát egy CFC-tanúsítvánnyal rendelkező szálláshelyen kell eltöltenie. Ezen időtartam alatt részt vehet a CFC által jóváhagyott kirándulásokon és tevékenységeken.

3.  Az utazónak hozzá kell járulnia COVID-19 tesztet elvégzéséhez a szálláshelyre történő megérkezést követő 48 órán belül. Amennyiben ez a teszt negatív lesz, az utazó szabadon mozoghat és vehet igénybe szolgáltatásokat az országon belül.

4. Az utazónak be kell tartania minden, a Fidzsi-szigetek kormánya által elrendelt  közegészségügyi intézkedést, ide értve a szájat és orrot eltakaró maszk viselését a tömegközlekedési eszközökön.

Kiutazás a Fidzsi-szigetekről

Amennyiben az utazónak a Fidzsi-szigetek elhagyásához Covid-19 tesztre van szüksége, azt a szálláshely irányába kell előre jelezni, akik gondoskodnak annak megszervezéséről és elvégzéséről.

Belépési feltételek a nem utazási partnerországból érkező látogatók esetében.

Az utazást megelőzően

  1. Negatív RT-PCR teszt: Minden 6. életévét betöltött utazónak az országba történő belépéskor negatív RT-PCR-teszt eredményt kell bemutatnia. A teszt elvégzésének és az utazás megkezdésének időpontja között maximum 72 óra különbség engedélyezett.  Annak az utazónak, akinek a Covid-19 tesztje a Fidzsi-szigetekre történő utazást megelőző 90 napon belül pozitív lett, igazolnia kell az kiindulási országban előírt karantén időszak letöltését, vagy arra vonatkozó orvosi igazolással kell rendelkeznie, hogy utazásra alkalmas egészségi állapotban van.
  2. Az oltottság igazolása: Az utazónak rendelkeznie kell angol nyelvű, oltottságot igazoló dokumentummal.  Ez alól csak a 18 évnél fiatalabb gyermekek jelentenek kivételt abban az esetben, hogyha beoltott szülő vagy gyám kíséretében utaznak. 

3.  A védőoltás második dózisának felvételére minimum 14 nappal a Fidzsi-szigetekre történő utazás megkezdésének napja előtt sor kell, hogy kerüljön. A Fidzsi-szigetek jelenleg az AstraZeneca, a Pfizer, a Moderna és a Johnson and Johnson Covid-19 elleni vakcináit ismeri el

4. Előre kifizetett karantén szálláshely: Az utazóknak igazolnia kell, hogy legalább 10 éjszakát  lefoglalt és kifizetett egy Fidzsi-szigeteki karantén szálláshelyen.

5. Az utazónak rendelkeznie kell egy esetleges Covid-19 fertőzést és annak szövődményeinek kezelését is magába foglaló nemzetközi utasbiztosítással.

Fidzsi-szigeteken történő tartózkodás során

1. A Fidzsi-szigetekre történő megérkezést követően az utazóknak le kell töltenie a Fidzsi-szigetek kapcsolat követő mobilalkalmazását a careFIJI appot, és tartózkodásuk alatt folyamatosan bekapcsolva kell tartaniuk a mobiltelefonjuk Bluetooth alkalmazását.

2.  Az utazóknak saját költségen 10 éjszakát a Fidzsi-szigetek Egészségügy Minisztériuma által kijelölt karantén létesítményben kell eltöltenie.

3. Az utazónak hozzá kell járulnia COVID-19 tesztet elvégzéséhez a szálláshelyre történő megérkezést követő negyedik és nyolcadik napon. Amennyiben a 8. napon elvégzett teszt eredménye negatív, úgy az utazó szabadon mozoghat és vehet igénybe szolgáltatásokat az országon belül.

  1. A tesztelés költségét a karantén létesítménynek vagy az utazónak kell megfizetnie. Pozitív Covid-19 teszt eredmény esetén az utazónak további 10 napra karanténba kell vonulnia.
  2.  Az utazónak be kell tartania minden, a Fidzsi-szigetek kormánya által elrendelt közegészségügyi intézkedést, ide értve a szájat és orrot eltakaró maszk viselését a tömegközlekedési eszközökön.