Első alkalommal került megrendezésre Wellingtonban, a magyar és lengyel nagykövetség szervezésében, a helyi Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával a V4 Diplomata Teniszkupa. Reméljük, hagyományt teremtettünk!

A wellingtoni Renouf Sportközpontban 2022. május 13-án megrendezett V4 Diplomata Teniszkupa keretében mérték össze tudásukat az Új-Zélandra akkreditált diplomaták, azok 18 éven felüli családtagjai, a Külgazdasági és Külügyminisztérium valamint a NZIIA munkatársai. A 27 játékos között jelen volt az amerikai és a spanyol nagykövet, Chile korábbi nagykövete, valamint Irán, Franciaország, India, Magyarország, Lengyelország és a wellingtoni EU képviselet sportszerető diplomatái. A nézőtéren szurkoltak Hollandia és Szingapúr nagykövetei is, így összesen hét nagykövet vett részt a rendezvényen. Meghívott VIP vendégként kiváló tenisz tudásáról tett tanúbizonyságot a versenyt megnyerő Andy Foster wellingtoni, és Grant Smith Palmerston North-i polgármesterek, valamint Peter Kiely Szlovákia aucklandi tiszteletbeli konzulja. Az esemény szurkolóként, családtagként, érdeklődőként is sokakat vonzott, így több mint 60 fő jelent meg a rendezvényen. A győzteseknek járó díjakat a Visegrádi csoport képviseletében a Dr. Hetesy Zsolt magyar nagykövet, Grzegorz Kowal lengyel nagykövet, valamint Peter Kiely szlovák tiszteletbeli konzul adta át. A résztvevők az Ukrajnát segítő humanitárius tevékenységet támogathatták.

A rendezvénnyel egyidőben, ugyancsak a 2022. évi V4 magyar elnökséghez kapcsolódó programként került bemutatásra a „Visegrádi Csoport természeti kincsei – Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengyelország” című természetfotó tárlat is. A négy ország változatos természeti adottságait 44 képben bemutató kiállítás osztatlan sikert aratott a vendégek körében.