Nagykövetek, diplomaták, MFAT kollégák, polgármesterek és más méltóságok kiemelt részvétele, amely lehetővé tette a barátságos meccseket, de egyben Ukrajna támogatását is!

Második alkalommal került megrendezésre Wellingtonban a V4 Diplomata Teniszkupa, most a szlovák elnökség alatt. A wellingtoni magyar és lengyel nagykövetség, valamint Szlovákia és Csehország aucklandi tiszteletbeli konzuljai közös szervezésében, a helyi Külgazdasági és Külügyminisztérium támogatásával a wellingtoni Renouf Sportközpontban megrendezett esemény keretében 30-nál is több játékos mérte össze tudását, köztük az amerikai és argentin nagykövet, valamint Irán, India, Spanyolország, Magyarország és Lengyelország sportszerető diplomatái és családtagjaik. A volt wellingtoni polgármester Andy Foster, és Grant Smith Palmerston North polgármestere ugyancsak részt vett az eseményen. Több nagykövet mellett barátok is kilátogatta az eseményre, hogy támogassák a sportolókat.

A tenisztorna mellett a vendégek megkóstolhatták a közép-európai ételeket és italokat, megtekinthették a Visegrád 4 természetfotó kiállítást és a lengyel nagykövetség által biztosított Polska kiállítást. A rendezvény a tavalyi évhez hasonlóan lehetőséget teremtett az Ukrajnának nyújtott humanitárius segítségnyújtás adományokkal való támogatására. Nagyszerű volt, hogy az Ukrán Közösség képviselői is részt vettek a rendezvényen.