Felhívjuk az Új-Zéland és Magyarország között utazni szándékozó magyar és új-zélandi állampolgárok figyelmét, hogy 2021. november 17-től kezdődően az Európai Unió egyenértékűnek ismeri el az Új-Zélandon kiállított nemzetközi oltási tanúsítványokat az EU digitális COVID tanúsítványával (EUDCC). Ugyanattól a naptól kezdve Új-Zéland egyenértékűnek ismeri el az EU digitális COVID tanúsítványát Új-Zéland nemzetközi oltási tanúsítványával.

Az új-zélandi nemzetközi oltási igazolással kapcsolatban az alábbi linken érhető el bővebb információ:

https://covid19.govt.nz/covid-19-vaccines/covid-19-vaccination-certificates/international-travel-vaccination-certificate/

Az EU digitális COVID tanúsítványával kapcsolatban az alábbi linken érhető el bővebb információ:

https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/eu-digital-covid-certificate_en

 

Egyúttal felhívjuk a figyelmet arra, hogy az Új-Zélandon érvényben lévő korlátozások miatt magyar állampolgárok jelenleg nem utazhatnak be az országba.

Új-Zélandon tartózkodó magyar és új-zélandi állampolgárok a védőoltás megléte, és az azt igazoló dokumentumok birtokában korlátozások nélkül beutazhatnak Magyarországra.

A Covid-19 járvány miatt Magyarországon érvényben lévő korlátozó intézkedésekről az alábbi linken érhető el részletes információ:

https://koronavirus.gov.hu/intezkedesek