60 éve alakult Wellingtonban Új-Zéland egyetlen magyar futballklubja, a Hungária. Tíz évre rá a női csapat a női futballszövetség egyik kezdeményezője volt. Ők Magyarország legelső új-zélandi sportnagykövetei.

Június 25-én a jogutód Wellington United futballklubbal közösen köszöntöttük a Newton Parkban Hungária Futballklub 1962-ben alapított férfi, és 1972-ben alapított női egyesületek játékosait és vezetőit. Az ’56-os menekültek által alapított Hungária új színt hozott az új-zélandi futballba, a női csapat pedig meghatározó szerepet töltött be az új-zélandi női futball szövetség létrejöttében.

A nyolcvanfős eseményen részt vett Wellington főpolgármestere, Andy Foster, az új-zélandi futballszövetség alelnöke, Scott Moran, a WU elnöke és más vezetők. Nagysikerű panelbeszélgetésre került sor a klub különböző korszakait képviselő játékosokkal.

A WU és a nagykövetség az alkalomra „Mighty Magyars” címmel adott ki a Hungária Futballklub történetét bemutató évfordulós könyvet. A WU a szezonra a régi Hungaria mezt rendszeresítette a csapat „idegenbeli” mezeként. A klub vezetése örökös tagsággal ismerte el Papp Mária teljesítményét. Az esemény keretében Dr. Hetesy Zsolt oklevelet, Puskás könyvet és évfordulós füzetet adott át a volt játékosoknak és vezetőknek.

Go Wellington United, Hajrá Magyarok!