Kérjük, aki teheti, utazzon vissza Magyarországra.
Akinek érvényes repülőjegye van, az akár belföldi repülőjárattal is eljuthat az aucklandi nemzetközi repülőtérre. Kérjük, időben vegye fel a kapcsolatot mind a belföldi, mind a külföldi légitársasággal a járatok indulásával kapcsolatosan.
Azon magyar turisták, akik szeretnének, de járatuk törlése vagy új járatok indulása hiányában nem tudnak hazautazni, vegyék fel a kapcsolatot nagykövetségünkkel.
Azok a magyar állampolgárok, aki nem tudnak elutazni, és április 1-jéig lejár a vízumuk, azonnal forduljanak vízumhosszabbításért a helyi hatóságokhoz (Immigration NZ – 0508 225 288), ezáltal a vízumuk időlegesen meghosszabbodik addig az időpontig, amíg a hatóság elbírálja kérelmüket. Akiknek április 1. és július 9. között jár le a vízumuk, azoké szeptember végéig automatikusan meghosszabbodik, erről a hatóság mindenkit emailben értesít.
Azon magyar turisták számára, akik nem akarnak hazautazni, és nem rendelkeznek szállással, kijelölt szálláshelyek állnak rendelkezésre (listájuk az angol változatban megtalálható). Aki ily módon nem talál magának szállást, az hívja a Temporary Accomodation Service-t (0508 754 163), amely segít megfelelő helyet felkutatni.
Akin influenzaszerű tünetek mutatkoznak, az azonnal hívja a Healthline-t (0800 358 5453). Amennyiben fertőzés gyanúja áll fenn, az új-zélandi hatóságok ingyen biztosítják a szükséges teszteket, vizsgálatokat és kezeléseket.