Tisztelt Új-Zélandi Magyarok!

A Nemzeti Választási Iroda megkezdte a 2022 tavaszán esedékes országgyűlési választásokra történő regisztrációval kapcsolatos tájékoztató levelek kiküldését azon választójoggal rendelkező magyar állampolgárok részére, akik nem rendelkeznek magyarországi bejelentett lakcímmel.

Azoknak a választópolgároknak, akik már regisztráltak, tehát szerepelnek a választói névjegyzékben, lehetőségük van módosítani a korábban megadott adataikon, illetve kérhetik a szavazólap kézbesítését a korábban megadottól eltérő címre.

Azok a választópolgárok, akik nem rendelkeznek magyarországi lakcímmel és még nem nyújtottak be névjegyzékbe vételi kérelmet, legkésőbb a szavazás napját megelőző 25. napig kérhetik a névjegyzékbe történő felvételt.

A választói névjegyzékbe történő felvétellel, illetve az adatok módosításával kapcsolatban az alábbi linken érhető el részletes információ:

https://www.valasztas.hu/kerelmek-magyarorszagi-lakcimmel-nem-rendelkezoknek

A választással kapcsolatos kérdéseikkel közvetlenül a Nemzeti Választási Iroda Választási Információs Szolgálatához is tudnak fordulni.

Elérhetőségeik:

Email: visz@nvi.hu

Telefon: +36-1-795-3310

Honlap: https://www.valasztas.hu